In het ‘bestek’ van een aanbesteding staat het volgende vermeld: “Opdrachtnemer dient te beschikken over een (gelijkwaardig) ISO certificaat”. Voor grote ondernemingen kost een ISO certificaat maar een fractie van hun omzet, maar kleine ondernemingen hebben dit geld niet liggen onder hun matras. Daarom zoeken kleine ondernemingen naar alternatieve methodes om toch mee te mogen doen aan het offerte traject, waarbij het woord ‘Gelijkwaardig’ wel degelijk een grote rol speelt.

Een gelijkwaardig kwaliteitssysteem conform ISO biedt vele mogelijkheden voor MKB bedrijven. Een zeer gewild kwaliteitssysteem waar huidig om wordt gevraagd van opdrachtgevers is ISO 9001. Bij ISO 9001 draait het voornamelijk om verbetermanagement, stakeholdermanagement en risicomanagement. Een gelijkwaardig kwaliteitssysteem conform ISO 9001 biedt MKB bedrijven hulp om deze drie aspecten efficiënt te beheersen.

Ik krijg wel eens de vraag: ‘Waarom zou ik een gelijkwaardig kwaliteitssysteem conform ISO 9001 halen’? Hierop is het antwoord simpel: Het systeem is snel en efficiënt. Binnen maximaal twee maanden kunt u al uw eigen digitale kwaliteitssysteem hebben welke gelijkwaardig is conform ISO 9001. Daarnaast biedt ISOKAM digitale systemen aan waardoor wij minder vaak langs hoeven te komen op locatie bij uw organisatie om het een en ander door te nemen wat normaliter veel tijd in beslag neemt.